Petitii online reglementate prin lege

Petitii online reglementate prin lege

Petitiile online ar trebui sa fie acceptate daca intrunesc un anumit prag de semnaturi valide. Ca exemplu: 100.000 de semnaturi pentru a fi luate in discutie la nivel parlamentar 10% din numarul locuitorilor din judet pentru a se discuta la nivel de Consiliu Local

Points

O semnatura valida inseamna un CNP. Foarte putini sunt dispusi sa lase informatia online. Si chiar daca bagi treaba asta, sunt oameni (care lucreaza in banci/institutii publice) care au acces la liste de CNP-uri. E usor sa fraudezi.

Traim in era tehnologiei, a internetului si a vitezei. O platforma online ne-ar ajuta pe noi, toti cetatenii, sa ridicam probleme de interes public si apoi sa ne luptam pentru ele.

Mecanismul de validare a petitiilor online si cel al votului electronic poate fi acelasi si administrat chiar pe aceeasi platforma. Validarea ar trebui sa asigure unicitatea votului in baza CNP si evitarea astfel a fraudelor.

Functioneaza pe principiul unui card de credit. Trebuie insa facuta de o organizatie sau de stat ( impreuna cu o companie de software) o platforma de petitii online pe baza de semnatura electronica. E un sistem sigur si simplu. Exista si la noi emitenti, iar folosirea ei este deja reglementata de Legea 455/2001 si posibil si de altele. Cat despre pragul minim, acesta este deja reglementat de legea 215/2001, din cate retin chiar pe la 100.000 (sau 5% din populatia cu drept de vot)

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information