Sustinerea micilor producatori

Sustinerea micilor producatori

Sustinerea si incurajarea micilor producatori, simplificarea conditiilor si a procedurilor necesare autorizarii micilor activitati.

Points

relaxarea criteriilor pe care se dau autorizatiile e unul din mijloacele prin care s-a ajuns la situatia de fata. vezi declaratia patronului Expirat; e aceeasi situatie peste tot.

Buna starea unui stat vine din PRODUCTIE de produse, servicii si BUNA GESTIONARE a RESURSELOR proprii (naturale, materiale, umane) ne-am transformat si suntem actualmente DOAR o PIATA de desfacere pentru produse de import, pana si materiile de baza (apa, etc.) le platim unor multinationale care au cumparat avantajos gestionarea si prelucarea resurselor naturale.... micii producatori trebuie incurajati, procedurile eficace nu sunt simple, dar PRINCIPIUL trebuie sa fie unul STRATEGIC

Se pot sustine prin atragere de fonduri europene. Cu o strategie bine pusa la punct si cu consultanta gratuita oferita micilor producatori, acestia se pot organiza, creea un sindicat, alcatui o cooperativa moderna, etc...

REFORMA ADMINISTRATIVA trebuia facuta de zeci de ani! Tragedia Colectiv a fost posibila pentru ca institutiile statului nu comunica intre ele. Primaria stia ca este loc public, ANAF stia ca este agent comercial, ISU nu stia nimic! Pentru ca o declaratie pe proprie raspundere (unde s-au declarat 80 de locuri, pentru micsorarea impozitului) a ocolit necesitatea avizului ISU, obligatoriu la peste 100 persoane! Si pentru ca la ISU, controalele NU sunt activitatea principala si nu au buget pentru el!

O economie sanatoasa ar trebui sa se sprijine pe micii producatori, pe afacerile de familie. In momentul actual, sistemul birocratic nu face diferenta intre o mica afacerea si una mare, sunt necesare aceleasi conditii, de multe ori cel mic renunta pt ca ii este f greu sa le indeplineasca. Cei din judetul Sibiu au incercat sprijinirea micilor producatori printr/o asociatie a mestesugarilor, din pacate in restul tarii asa ceva nu exista.

Ca o completare, micii intreprinzatori, PFA, de exemplu, ar trebui sa beneficieze de o perioada de 1-2 ani de scutire totala de taxe catre stat pentru a putea intra in legalitate cati mai multi prestatori de servicii fara nicio piedica.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information