Sistem educational modern, indrumarea copilului catre pasiunile lui, salarii mai mari profesori si buget pentru trainingul profesorilor pe metode educationale de succes (vezi metoda finlandeza, britanica, etc). Scoli mai sigure si profesori pregatiti si apti petru a fi dascali.
Copiii trebuiesc invatati CUM sa gandeasca, nu CE sa gandeasca. cea mai importanta investitie ar trebui sa fie in copilul tau
Daca avem exemple bune in educatie, de ce nu le urmam? Educatia este unul din cele mai importante probleme ale tarii.
Pentru ca investim in generatia urmatoare.
Reforma ar trebui sa inceapa de la schimbarea metodologiei pedagogice din universitati. Pentru a schimba educatia trebuie sa schimbam si modul in care profesorii sunt formati.
o metoda de educare prin care nu sunt expuse notiunile din prima, elevii exploreaza solutiile posibile ca mai apoi sa le fie aratata rezolvarea: http://qz.com/535443/the-best-way-to-understand-math-is-learning-how-to-fail-productively/
un sistem solid de educatie publica, nu mai multi bani publici pentru scoli private
Legile trebuie schimbate in asa fel,încât doar cei mai bine pregătiți si motivati profesori sa ajungă in clasele si sălile noastre de curs . Iar clădirile trebuiesc construite tip , toate la fel , poate trei nivele in funcție de zona deservită, clădiri moderne , verzi ce sa le inspire copiilor sentimentul ca prin învățătura se urca treptele societății. Legea trebuie sa fie o emanație a unor consultări naționale, dezbateri cu spectru larg pe fiecare materie in parte . Si nu schimbată mereu.
O societate trista (cu un indice al satisfactiei scazut) este o societate bolnava si mai ales needucata corespunzator. Sistemul educational modern trebuie sa identifice si sa amplifice, sa dezvolte tot potentialul unui copil, spre a forma un adult orientat in directia talentelor sale, nu al profitabilitatii. Un om care munceste cu placere va fi un om fericit in munca sa, determinat si consecvent in rezultate. Astfel de adulti vor deveni motoare reale si functionale ale societatii.
În primul rând, trebuie schimbată mentalitatea oamenilor. Prea mulți tineri din România se vor studenți și intelectuali și ei nu știu să lege două vorbe. Habar n-au să scrie corect, dar ei sunt studenți. Numărul studenților este invers proporțional cu cel al muncitorilor calificați. Așa apar șefi incompetenți. Așa apare corupția. Prin promovarea în funcții a unor oameni necalificați, nepregătiți și total ignoranți la funcția pe care o ocupă.
Divizarea sistemului școlar: reintroducerea școlilor profesionale, a unu sistem dual (școala-fabrica) pentru ucenici! Formarea Școlilor ajutătoare pentru elevii cu deficit ( a nu se citi handicap!) înființarea claselor cu număr mici de elevi(MAX. 16) si teamteaching ( profesor plus asistent in clasa)! Înființarea unei facultăți de pedagogie pentru formarea profesorilor, tot dual ( teoria in facultate pentru un semestru, practica in clase,un semestru). Asa se va vedea cine e apt de a profesa.
Din pacate metodologia de invatare in scoala romaneasca este tot stalinista ca in urma cu 50 de ani. Copiii mei sunt obligati sa stea si sa inghita tot ce li se spune fara a avea dreptul de a intreba, de a discuta deschis, de a avea initiativa. Toate astea deformeaza, inhiba si intr-un final creeaza repulsia fata de scoala pe care am avut-o si eu, si tatal meu la vremea noastra. Schimbarea in invatamant trebuie sa fie radicala, si nu in continut, ci mai ales in forma.
This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation